HANSA HIILGUS: Inna Jürjo loeng "Vürtsid, veinid, lihaliudade all lookas lauad ehk kuidas kujundas rikkus hansakaupmehe menüüd"
Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones avatud näitusega "Hansa hiilgus. Kuidas keskajal rikkus sündis" käib kaasas loengusari, kus erinevad oma ala asjatundjad räägivad lahti näitusel kajastatud teemasid.
4. aprilli loengul räägib ajaloolane Inna Jürjo hansakaupmehe toidulauast.
Loengus tuleb juttu hansakaupmeeste gastronoomilisest maailmast – luksuslikest maitsetest, toiduvalikust ja tavadest, mis peegeldasid kaupmehe ühiskondlikku positsiooni ja kaubandusvõrgustike ulatust. Räägitakse söögist ja joogist nii argipäeval kui ka kohustuslikel pidustustel.
Inna Jürjo (Tallinna Ülikool) on ajaloodoktor, kelle uurimisteemad on keskaegne linnakultuur ja eriti söögikultuur.
Muuseumikaardiga tasuta
Piletiga saab külastada ka Suurgildi hoones avatud näituseid.
4. aprilli loengul räägib ajaloolane Inna Jürjo hansakaupmehe toidulauast.
Loengus tuleb juttu hansakaupmeeste gastronoomilisest maailmast – luksuslikest maitsetest, toiduvalikust ja tavadest, mis peegeldasid kaupmehe ühiskondlikku positsiooni ja kaubandusvõrgustike ulatust. Räägitakse söögist ja joogist nii argipäeval kui ka kohustuslikel pidustustel.
Inna Jürjo (Tallinna Ülikool) on ajaloodoktor, kelle uurimisteemad on keskaegne linnakultuur ja eriti söögikultuur.
Piletid
14/9€, osta ette siitMuuseumikaardiga tasuta
Piletiga saab külastada ka Suurgildi hoones avatud näituseid.