Avaleht > Uudiste arhiiv > TEEMAÕHTU "KESKAEGSED JÕULUJOODUD"
TEEMAÕHTU "KESKAEGSED JÕULUJOODUD"
Neljapäev, 24 November 2016 12:55

Neljapäeval, 1. detsembril 2016 kell 18.00 toimub Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) keskaegsele toidukultuurile pühendatud õpituba. Ajaloolased KRISTA SARV ja ANU MÄND räägivad toonasest toidust ja õpetavad valmistama üht keskaegset hõrgutist. Grupp on täitunud!

Keskaegsetel pidustustel söödi mehemoodi, sest külluslik toidulaud oli üheks rikkuse peegeldajaks. Erinevalt lihtsamast rahvast, sai gildivend endale lubada mitmekäigulist pidusööki, mille erisuseks olid eksootiliste vürtsidega maitsestatud road.

Krista Sarv Eesti Ajaloomuuseumist tutvustab omaaegseid sööginõusid ja kööki.

Kunstiteadlane Anu Mänd Tallinna Ülikoolist räägib keskajal kasutatud toiduainetest ja toonastest roogadest. Õpitoa käigus valmistatakse koos osalejatega keskajahõnguline roog, mis sobib väga hästi ka praegusele jõululauale.

 

NB! Kahjuks enam ei ole võimalik registreeruda õpituppa, kuna kohad on täis saanud.

Osalemine sooduspiletiga (3 €).

Teemaõhtu kestab u 2 tundi.

 

Teemaõhtud on seotud Suurgildi hoones avatud näitusega „Keskaja rõõmud. Suurgildi pidustused 15. – 16. sajandil ja keskenduvad igal korral erinevale keskajaga seotud valdkonnale.

Vaata teemaõhtute kava SIIT

 

Iga kuu esimesel neljapäeval on Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone kõigile külastajatele avatud kell 10-20.

 

Fotol: Näitus „Keskaja rõõmud. Suurgildi pidustused 15. – 16. sajandil“. Fotograaf Vahur Lõhmus.

 

Sarja toetab:

 

 

Teate edastas:

Reti Meema

Kommunikatsioonijuht

reti.meema(AT)ajaloomuuseum.ee

Tel: 6968 626

Mob: 5650 3357